Gevel impregneren

Een gevel impregneren kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. U hoeft de ruimte die u met Borellith gaat behandelen niet eens te ontruimen. Ons product is immers op waterbasis en bevat geen schadelijke stoffen of oplosmiddelen. Het product kan op elke betonnen en (licht) poreuze minerale ondergrond worden aangebracht, zowel nieuw als bestaand.

Voorbehandeling voor impregnatie

Ook al kan het product op vrijwel elke betonnen en (licht) poreuze minerale ondergronden worden aangebracht toch gelden er wel bepaalde eisen. Hierdoor werkt het product beter en kunnen de werkzame bestanddelen beter en dieper in uw gevel indringen. De eisen waaraan uw betonproduct moet voldoen voor de behandeling zijn:

  • Schoon
  • Winddroog
  • Vetvrij

Bij impregneren van bestaande (prefab) betonnen en (licht) poreuze minerale gevels is vooral de reiniging van het oppervlak erg belangrijk. Bij vervuilde gevel oppervlakken is het verstandig om het oppervlak grondig te reinigen met (liefst warm) water met Bo`s Power Clean, desgewenst in combinatie met een stoomcleaner of warm water hogedruk reiniger, max. 100 bar. Grondig naspoelen met warm water en goed laten drogen. Bij kalkuitbloei is het verstandig om het oppervlak goed op te schuren, bij voorkeur met geperforeerd schuurpapier P 100 met een schuurmachine voordat u begint met het impregneren van de gevel.

Gevel impregneren met Moxilon Hydroleo

Door het impregneren van uw gevel met onze impregneer Moxilon Hydroleo heeft uw gevel een gegarandeerde langere levensduur, minder onderhoud en behoud een mooie uitstraling.

Voordelen Moxilon

Aanbrengen Borellith bij gevel impregneren

Voor een muur impregneren of beton impregneren brengt u Borellith van Borèl eenvoudig aan door middel van verneveling en/ of met een roller of een kwast. 1 keer aanbrengen van het product voldoet, waarbij het behandelde oppervlak tenminste 30 minuten vochtig dient te blijven. Afhankelijk van de porositeit/zuigkracht van de ondergrond kunnen 2 lagen worden aangebracht. de 2e laag kan worden aangebracht nadat de 1e laag is gedroogd. Het aanbrengen van meerdere kleurlagen heeft wel effect op de intensiteit van de kleur van uw betongevel. Die kunt u dus desgewenst aanpassen aan uw eigen voorkeur. U kunt er ook voor kiezen om 1 kleurlaag en één transparante laag aan te brengen. Bij verticale applicaties dient u altijd van onder naar boven werken. Op deze manier kunt u streepvormingen tegen gaan. Glas en zink moeten worden beschermd tegen de Borellith. Deze kunt u dan het beste afplakken of op een andere manier afschermen. Nu alleen nog laten drogen en dan kunt u het betonoppervlak voorzichtig weer in gebruik gaan nemen.

Advies bij gevel impregneren

Ons product is erg eenvoudig voor gevel impregneren, maar natuurlijk kan het zo zijn dat u toch nog wat vragen aan ons hebt. U kunt altijd contact met ons opnemen. Borèl heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling met speciaal daarvoor ontwikkelde producten en heeft nauwe banden met de bouw sector. Onze producten zijn dan ook vaak mede ontwikkeld aan de hand van problemen die zich in deze sector voor doen. Wij zoeken oplossingen voor deze problemen en ontwikkelen hiervoor het juiste product. Onze doelen zijn daarin altijd het verbeteren van onderhoud en bescherming van beton en (licht) poreuze minerale ondergronden. Door ons ruime scala aan ervaring en theoretische kennis van ons vakgebied kunnen wij u met goed advies van dienst zijn. Samen pakken we uw betonproblemen aan.

Waarom de gevel impregneren?

Het is belangrijk om uw betonnen gevel goed te beschermen tegen slijtage en aantasting door vervuiling en vocht gerelateerde problemen. U zult dit op korte termijn mogelijk nog niet merken, maar het gebruik van onze producten kunnen u op langere termijn veel ellende besparen.

Onze partners

Copyright © 2021 Borel B.V.
Gemaakt door mostvalue_